نماد سایت مقاله کده

پاورپوینت حفظ و نگهداری منابع انسانی

پاورپوینت

پاورپوینت حفظ و نگهداری منابع انسانی

پاورپوینت حفظ و نگهداری منابع انسانی

مقدمه

حفظ و نگهداشت منابع انسانی

نگهداری منابع انسانی

مدل مفهومی :  سطوح  اول  و دوم نظام مدیریت منابع انسانی

سیستم نگهداری منابع انسانی

برنامه‌ استخدام‌

 هزینه‌های‌ استخدام‌

اقدامات‌ برنامه‌ حفظ‌ و نگهداری‌ نیروی‌ انسانی‌

ایمنی

شرایط ناسالم چگونه شرایطی ست؟

اعمال ناسالم

بهداشت

شرایط فیزیکی کاری

فشار روانی

پیامد های فشار روانی

اثرات رضایت و عدم رضایت از کار در نگهداری منابع انسانی

پایان


مطلب مرتبط

حفظ منابع انسانی

حفظ منابع انسانی یکی از مهمترین مسائل در زمینه منابع انسانی میباشد .

همانطور که در مقاله های قبل اشاره شد منابع انسانی.

به عنوان “ارزشمندترین منبع در اختیار هر سازمان” در نظر گرفته می شود. ارزشمندی “منابع انسانی”، به توجه به مسائلی از قبیل راه های “توسعه و ارتقای منابع انسانی” و افزایش “رضایت شغلی” ختم می شود. آنچه در ادامه این مسائل مطرح می شود مبحث حفظ و نگهداری منابع انسانی است.

به طور خاص این مسئله در خصوص “نیروهای مستعد” مطرح می شود.

 

اما مسئله حفظ منابع انسانی، منحصر به نیروهای مستعد نیست.

رشد و توسعه سازمانی، بدون تلاش برای ایجاد بسترهای حفظ و نگهداری منابع انسانی غیرمحتمل می نماید.

مضرات عدم حفظ منابع انسانی

در صورت عدم رعایت نکاتی که به حفظ منابع انسانی منجر می شوند، مضرات بسیاری گریبانگیر سازمان خواهد شد. عدم توانایی سازمان در حفظ منابع انسانی به “ایجاد دور منفی” خروج کارکنان ختم می شود.

 

به عبارت دیگر، در صورت عدم ایجاد شرایط و بسترهای مناسب برای کارکنان، نه تنها حفظ منابع انسانی کنونی با مشکل مواجه می شود، بلکه حفظ “نیروهای جدید” نیز با چالش های بزرگی روبرو خواهد شد.

با وجود تفاوت های ماهیتی و فعالیتی سازمان ها و “ساختار منابع انسانی” آن ها، می توان به طور کلی اصلی ترین زیان های عدم حفظ منابع انسانی را در موارد زیر خلاصه کرد:

۱ – زیان های مالی: عدم حفظ منابع انسانی به زیان های مالی ختم می شود.

طبق آخرین تحقیقات انجام شده، عدم وجود بسترهای حفظ منابع انسانی، به طور خاص در مورد “حفظ مدیران سطوح میانی سازمان”، می تواند بسیار زیان آفرین باشد. به طور مثال، از دست دادن مدیر میانی به طور میانگین بیش از ۱۰۰ درصد حقوق سالانه او برای سازمان زیان ایجاد می کند.


در حقیقت از دست دادن مدیر میانی یک اثر برآیندی منفی بر پیکره سازمان خواهد داشت.

چرا که بیش از میزان حقوق او باعث زیان دهی مالی شرکت می شود.

این مسئله در خصوص مدیران سطوح بالاتر، حادتر است. گزارش هایی از زیان هایی معادل دو برابر و سه برابر میزان حقوق سالانه آن ها حکایت می کند.

۲ – از دست رفتن زمان ها و هزینه های آموزش: عدم حفظ منابع انسانی منجر می شود زمان و هزینه ای که برای آموزش آن ها گذاشته شده نیز از دست برود.

به عبارت دیگر در صورت عدم وجود شرایط حفظ منابع انسانی، روش های درون-سازمانی “توسعه منابع انسانی” نیز دچار از کارافتادگی و عدم بازدهی خواهند شد.

۳ – دانش از دست رفته: جدای از زمان و هزینه های “آموزش و کارآمدسازی منابع انسانی”، عدم حفظ منابع انسانی، به از دست رفتن و تخلیه “ذخیره دانایی سازمان” ختم می شود.

۴  – کاهش سطوح اطمینان شغلی: عدم وجود بسترهای حفظ منابع انسانی در سازمان، به کاهش سطوح اطمینان شغلی کارکنان منجر می شود.

این مسئله به کاهش سطوح فرهنگ سازمانی ختم می شود. عدم اطمینان مزمن، احتمال کاهش سطح کارآیی عملکرد سازمان را افزایش می شود.

۵ – بالا رفتن هزینه جستجو: عدم وجود شرایط مناسب برای حفظ انسانی کنونی، هزینه های جستجو برای نیروهای جدید را نیز افزایش می دهد.

به دلیل سطج پایین اطمینان شغلی و فرهنگ سازمانی، تلاش برای یافتن کارکنان جدید با هزینه های پنهان و آشکار متعددی مواجه خواهد بود.

print
خروج از نسخه موبایل